Gezinshuis Onder de Panne

In Velserbroek, midden in een gezellige woonwijk, staat gezinshuis ‘’Onder de Panne’’. In deze kleinschalige woonvorm met 24-uurszorg wonen 5 (jong) volwassenen met een beperking. Er zijn in totaal 6 woonplekken dus is er nog 1 plek voor een (jonge) man.

De begeleiding wordt verzorgd door een vast (zorg)duo. Het grootste deel van de week wonen en leven de bewoners samen met het(zorg)paar als een groot gezin in het gezinshuis. Een klein team  vaste medewerkers maakt ook deel uit van dat gezin. Zij zijn er ter ondersteuning en  als het vaste (zorg)duo een vrij weekend of vakantie heeft.

Als gezin worden er  veel  activiteiten ondernomen, zoals samen sporten, en heeft iedere bewoner natuurlijk ook zijn eigen activiteiten. De avondmaaltijd is  een belangrijk moment voor het gezin en wordt dan ook zoveel als mogelijk met z’n allen genoten.

Elke bewoner heeft een eigen kamer in de dubbele/geschakelde eengezinswoning. Daarnaast leven zij samen in de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de woonkamer en gezellige woonkeuken. Hier staat ook een hele grote tafel, zodat ook familie en vrienden van de bewoners altijd kunnen aanschuiven.

foto zorgduo

het (zorg)duo Marleen en Wilma