Gezinshuis Onder de Panne

    In Velserbroek, midden in een gezellige woonwijk, staat gezinshuis ‘’Onder de Panne’’. In de kleinschalige woonvorm met 24-uur zorg, wonen (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking. Uitgaanspunt is het realiseren van een zo gewoon mogelijk leven voor de bewoners en meedoen in de maatschappij.

    Elke bewoner heeft een eigen kamer in de dubbele/geschakelde eengezinswoning. Daarnaast leven zij samen in de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de woonkamer en gezellige woonkeuken. Hier staat ook een hele grote tafel, zodat ook familie en vrienden van de bewoners altijd kunnen aanschuiven. In hun huis geven de bewoners zo veel als mogelijk zelf invulling aan hun leven. Zij ontvangen daar hun visite, ouders en vrienden. Maar de groep vormt met elkaar ook een vaste basis zodat zij ook op elkaar kunnen steunen en niet in een sociaal isolement komen. Afhankelijk van de mate van beperking, zelfredzaamheid en begeleidingsbehoefte ondersteunen de begeleiders de bewoners op alle levensterreinen.

    Een klein vast team van professionele begeleiders is erop gericht om met elkaar een fijne groep te vormen, waarbij de bewoners iets opbouwen met elkaar.