G Disco
  Zaterdag 1 december

  Op zaterdag 1 december is er weer G Disco in de discozaal van ontmoetingscentrum De Koe in  Velserbroek. Ook deze keer wordt het georganiseerd door vrijwilligers stichting “Ook Voor Jou” in samenwerking met het Sociaal Wijkteam Velserbroek.

  De discoavond begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur en is voor mensen met een beperking vanaf 18 jaar. De toegang is € 2,50 maar is wel inclusief 1 consumptie voor een alcohol vrij drankje. Voor eventueel meegekomen begeleiding, is de toegang uiteraard gratis. Dj’s Rens en Jeroen verzorgen wederom de muziek waarop gedanst kan worden en uiteraard kunnen er ook verzoeknummers worden aangevraagd. Wil je een nummer heeeel graag gedraaid zien neem dan zelf even de cd mee waar het op staat zodat het zeker gedraaid kan worden.

  Net als de afgelopen avonden maken we er een erg gezellig feestje van met z’n allen. Voor mensen met een beperking is het lastiger om mensen te ontmoeten terwijl ook deze groep graag een leuke avond wil stappen om zo nieuwe contacten op te doen, te dansen en nieuwe vrienden maken.

  In het reguliere uitgaansleven is dit vaak niet mogelijk vandaar dit initiatief.

  In het kader van de participatiesamenleving zullen vrijwilligers van Stichting "Ook Voor Jou" en van ontmoetingscentrum De Koe ervoor zorgen dat de avond goed verloopt.


   Gezocht:
   nieuwe bewoner gezinshuis

   Medio oktober/november is er in gezinshuis “Onder de Panne” een kamer vrij waar een nieuwe bewoner gebruik van zou kunnen maken. In het gezinshuis wonen dan 3 vrouwen en 3 mannen in de leeftijd tussen 22 en 42 jaar.

   De woonvisie van stichting ‘’Ook Voor Jou’’ is wonen en leven met elkaar, onder 1 dak in een huiselijke sfeer. Dit doen wij  door middel van een zogenoemd gezinshuis. Twee geschakelde eengezinswoningen waar ieder zijn/haar eigen zit/slaapkamer heeft, maar er samen gewoond en geleefd wordt in de gezamenlijke ruimten als de woonkamer, keuken en grote tuin. Een vast zorgpaar creëert continuïteit en duidelijkheid voor de  bewoners. Zo wordt er met elkaar geleefd als een (groot) gezin. Kostentechnisch is deze vorm ook zeer aantrekkelijk, omdat er minder aparte slaap of nachtdiensten ingezet hoeven te worden, aangezien één van het zorgpaar er meestal is ’s nachts. Zo blijft er meer geld over voor leuke dingen!

   Het zorgpaar is in dienst bij stichting ‘’Ook Voor Jou’’wonen. Dus geen franchise constructie en het betalen van fee, zoals je in andere vormen wel eens ziet. Zo is er minimale overhead en geen verkwisting van zorggelden. Naast het zorgpaar zijn er een aantal begeleiders aangenomen ter ondersteuning van het zorgpaar.

   Deze vorm van wonen is zeer informeel en ouders en ander bezoek is altijd en ten alle tijden welkom.

   De bewoners huren hun kamer van stichting ‘’Ook Voor Jou’’wonen.  Dit doen zij van hun Wajong uitkering. Naast de huur betalen zij een bedrag aan vaste lasten als gas, water, licht, enz (servicekosten) en maaltijden/wassen enz. (hotelkosten). Daarnaast kan er individuele huursubsidie aangevraagd worden omdat het gezinshuis door de belastingdienst als “aangewezen woning” wordt aangemerkt.  Naast de huur kopen de bewoners zorg in bij de stichting. Dit doen zij vanuit hun zorg indicatie (PGB WLZ).

   Er wordt gewerkt volgens de visie en werkwijze van ‘’Ook Voor Jou’’ met de nadruk op kleinschaligheid, genoeg begeleiding en het geld voor zorg zoveel als mogelijk aan zorg besteden.

   Meer informatie kunt u krijgen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op: 06 408 042 63


   Gezinshuis
   Onder de Panne

   Onder de Panne is een kleinschalig gezinshuis in de Velserbroek waar 24 uurs zorg wordt geboden aan 7 bewoners door gezinsouders en begeleiders.

   Meer informatie: klik hier!

   Lunchroom
   Tante Tee

   Tante Tee is een gezellige lunchroom waar jong volwassenen met een beperking de scepter zwaaien.

   Meer informatie op www.tante-tee.nl